ÜDVÖZÖLJÜK A BERHIDAI SÜNI NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA HONLAPJÁN

Kedves Szülők! Tisztelt Látogatók!

Intézményünk családias környezetben, hat csoportban fogadja a gyermekeket. Vegyes életkorú csoportjainkban minden gyermek számára biztosítjuk az egyenlő hozzáférést a magas színvonalú neveléshez. Óvodánkban folyó nevelés derűs, meleg, befogadó, biztonságérzetet sugárzó, szeretetteljes.

Óvodai nevelésünk leghatékonyabb eszköze a játék, mely a kisgyermekkor legfontosabb és legfejlesztőbb tevékenysége, ami semmi mással nem helyettesíthető. Ezért a folyamatos napirenddel minél több időt, alkalmat, lehetőséget biztosítunk a gyerekeknek az elmélyült játékra. Tanulásuk játékba integrált, a gyermek érdeklődésére, kíváncsiságára építve biztosítjuk a változatos tevékenységeket. Minden gyermeket az életkori sajátosságaihoz és egyéni képességeihez igazodóan fejlesztjük.

Nagy gondot fordítunk az egészséges életmódra, a rendszeres testmozgásra, a helyes táplálkozásra, a mindennapi szabad mozgásra a friss levegőn. Hetente több gyümölcsnapot tartunk A tornateremben a gyerekek hetente akár több alkalommal is részt vehetnek mozgás foglalkozásokon. Fokozottan kiemelt feladatunk a gyermekek egészségének megóvása, megőrzése. Ezt a célt szolgálja a száraz sószoba is. Minden csoport heti 2-3 alkalommal beosztva, felváltva tartózkodik a sószobában, ahol mesét hallgatnak, játékos légzőgyakorlatokat, anyanyelvi fejlesztő játékokat, légző-fújó játékokat végeznek, énekelnek, verselnek a gyerekek. A sószoba rendszeres használata jó hatással van a gyerekekre az asztmatikus tünetek, a gyakori köhögés kezelésében is.

Óvodásaink mindennapjait érdekes programok színesítik. Délután szülői igény szerint szakköröket tartunk (játékos torna, kézműves foglalkozás, játékos angol, ügyességi játékok). Szeretettel várunk minden érdeklődő szülőt és leendő óvodást!

Viszpergel Zsanett Csilla
intézményvezető

Aktuális híreink

Hír 1

Kedves Szülők!

1. hír

2022-02-19

Hír2

Hír2

2022-02-19

A vegyes összetételű csoportok

A vegyes összetételű csoportok 3 éves kortól, iskolába lépésig szerveződnek.

2022-02-19

Hír 4

Kedves Szülők!

4. hír

2022-02-19

Csoportok